Novi Sad
26.07.2023.
14:45 > 10:26
Ograda pored Vile Ravne na Fruškoj gori predstavlja zaštitu za uzgajalište evropskog jelena i evropskog bizona, kaže direktor JPNP "Fruška gora" Živko Cvetković.
  • Čemu pravdanje

    27.07.2023 08:33
    mora da bude struja
    Nemam pojma što se ovaj pravda ? U ogradi mora da bude struja, ako želiš da se ne razbeže Bizoni. Shvatiće to svi pre ili kasnije , pa će da u ogradu uvedu struju i da javno objave da mora da bude struja u ogradi. Ova ograda na slici bez struje nije dovoljna da zadrži Bizone. Obične krave na paši imaju ograde od struje, svugde u svetu. Jedino drvena ograda, tipa korala može da zadrži Bizone, a ovakva žičana ne, jer je dovoljno da samo jedan Bizon priđe i da mu krene da bude zanimljivo da se češe uz ogradu ili rogom da krene da to bode i da mu bude zanimljivo zvečanje ograde i ima da rasturi ogradu i da tuda svi Bizoni izađu. I kada se recimo pohvataju Bizoni i ta zicana ograda popravi, ponovo će taj isti Bizon kojem se to trljanje u ogradu svidelo će da se vrati i za 1 noć da ponovo rasturi ogradu. Ako imaš zicanu ogradu, normalno je da ima struja u njoj kako ti Krave ili Bizoni nebi pobegli. Čemu pravdanje ?
  • Uroš

    26.07.2023 20:38
    @Dragana
    Niko vam neće dozvoliti prilaz i slikanje objekata posebne namene. To je zabranjeno svuda u svetu.
  • Dragana

    26.07.2023 16:57
    Da je i prosle godine bilo ograde, bilo je..sa strujom ili bez, to vec ne znam. Ali isto tako vam majstori koji rekonstruisu vilu nece dozvoliti ni da pridjete a kamoli da je slikate...tako da nesto tu ne stima
  • Fruskogorac

    26.07.2023 15:46
    Projekat reintrodukcije bizona
    Pa postovani ",Direktore" , prvo procitajte projekat i informisite se gde su bizoni ispusteni i gde se nalaze. Glupost je to sto pricate jer niste informisani a vodite firmu, zaista ne znam dokle ovo. Stanje na nasoj Fg nikada gore, smece, seca, bahati vozaci kvadova...
  • Solarov Zoran

    26.07.2023 15:21
    Nemojte potcenjivati naprednost ideja.
  • Milena Radojev

    26.07.2023 14:57
    Svako ko se imalo razumije u struju zna da gornji dio sluzi kao izolator i da je sprovedena visokonaponska struja koja se koristi za zivotinje krave ovce konje itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna